JEDILNI LIST

Razvajamo vas s tradicionalnimi jedmi s pridihom modernega. Okusno domačo hrano popestrimo z vrhunskim odprtim vinom. Poleti se lahko sprostite na terasi s pogledom na "zeleno morje", pozimi pa vas ogreje toplota krušne peči.
Hladne predjedi
Gosji karpačo z granatnim jabolkom in črno redkvijo
Lokalne dobrote
Goveji karpačo
Juhe
Goveja juha z rezanci in jetrnimi cmoki
Dnevna juha
Tople predjedi
Jurčki na žaru
Telečji priželjc (dunajsko, pariško, na žaru, s poprom)
Ajdov njok z jurčki
Domači rezanci z bučkami in jurčki
Telečja jetrca
Bučni cvet, polnjen s svežo baziliko, rižem in bučkami, opečen pršut in bučke
Glavne mesne jedi
Počasi dušena telečja lička, sirov štrukelj, zelenjava, čips iz gorčičnih semen
Telečja krača (po predhodnem naročilu) 1 kg
Bizjakovo nabodalo (sv. in tel. medaljon, goveja pljučna), pire krompir, jurčki
Pujsek z vrta (sv. kare, ocvrt por in krompir, korenčkova krema, ocvrta čebulca)
Divjačinski golaž, kruhov cmok, brusnice
Piščančji file s šparglji, ocvrt v debelih drobtinah, zelenjava, bučkina krema
OTROŠKI KROŽNIK - Piščančji trakci po dunajsko, pomfri
OTROŠKI KROŽNIK - Piščančji file v smetanovi omaki, pire krompir
Glavne ribje jedi
File Verona (postrvini fileji z bučkami in jurčki)
File Belca (postrvini fileji s korenčkom, kozicami ter blitvo in krompirjem)
File brancina, ekološki pirin rižek z lisičkami, bela ribja omaka, zelenjava
Glavne brezmesne jedi
Vegetarijanski krožnik
Priloge
Solate
Solata z vrta
Sladice
Domača torta
Mousse temne čokolade s karamelo, brez glutenski biskvit z mandlji, jagodičevje
Vanilijeva strjenka
Jagode s črnim poprom
Janeževi upognjenci s sladoledom in smetano
Gostilna Pr' Bizjak
Zgornja Bela 20, 4205 Preddvor
telefon: 04 - 255 56 00, 031 640 930
fax: 04 - 255 56 01
gostilna.bizjak@siol.net
Odprto
to, sr, če, pe, so: 12:00 do 22:00
ponedeljek, nedelja: ZAPRTO
Facebook Facebook
Izdelano v: G-SOFT