Zgornja Bela 20, Preddvor
JEDILNI LIST
Razvajamo vas s tradicionalnimi jedmi s pridihom modernega. Okusno domačo hrano popestrimo z vrhunskim odprtim vinom. Poleti se lahko sprostite na terasi s pogledom na "zeleno morje", pozimi pa vas ogreje toplota krušne peči.
Hladne predjedi
2,00 do 8,00 EUR
Domači namazi (mesni, mesni z jurčki, bučkin, skutni, zeliščni, …)
Karpačo (jurčkov, goveji, gosji)
Domače mesnine (pršut, jelenova salama, bržola, jelenov salamin, …)
Krompirjeva solata z lisičkami v bučnem olju
Solata s kozicami, bučkami in jurčki
Bučkini mafini
Zelene listnate solate z mladim sirom in češnjevcem
Svinjska ribica v maslenem testu
Kranjska klobasa z domačim hrenom
Domači kruh (čebulni s pršutom, teranov s figami, rožičev z rozinami in oreščki, ajdov, makov, …)
Dimljena postrv z brusničnim hrenom
Krompirjeva solata z lisičkami v bučnem olju
Juhe
2,00 do 3,50 EUR
Goveja juha z rezanci
Goveja juha z jetrnimi cmoki
Gobova juha z jurčki
Krompirjev golaž z lisičkami
Bučkina juha
Zelenjavna juha iz muškatne bučke
Špargljeva juha (sezonsko)
Čemaževa juha (sezonsko)
Kostanjeva juha (sezonsko)
Tople predjedi
6,00 do 10,00 EUR
Jurčki na žaru
Jurčki oz lisičke z jajcem
Mladi sir na žaru
Ajdovi žepki polnjeni s kašo v bučni omaki
Rižote, testenine, njoki z različnimi omakami
Domači ajdovi njoki v smetanovi omaki z jurčki
Bučni cvetovi s popečenim pršutom in pire krompirjem
Glavne mesne jedi
7,00 do 18,00 EUR
Pečena teletina (polnjena prsa, pečenka, telečja krača, …)
Telečja jetrca na žaru
Priželjc
Bizjakovo nabodalo (nabodalo sv. medaljona, tel. medaljona, goveje pljučne, zelenjave na žaru, na posteljici pire krompirja in jurčkov)
Pujsek z vrta (uležan svinjski kare brez kosti na korenčkovi omaki z ocvrtim porom in čebulo)
Svinjski oz telečji medaljoni na rukoli
Svinjski medaljoni s polento in konopljinimi semeni, slivovo omako in pirejem muškatne buče
Divji pujsek v omaki s prilogo (domači sirov štrukelj, kruhov cmok, brusnice)
Goveji biftek
Pečenice, krvavice z zeljem, repo, žganci, matevžemPečenice, krvavice z zeljem, repo, žganci, matevžem
Ocvrt piščanec
Zrezki na “tisoč in en način”
Svinjska ribica pečena v maslenem testu
Piščančji file, ocvrt v debelih drobtinah, s »pijanim« ješprenčkom, sotirano zelenjavo in bučkino omako
Glavne ribje jedi
7,00 do 12,00 EUR
File Verona (postrvini fileji z bučkami in jurčki)
File Belca (postrvini fileji s popečenim korenčkom, kozicami ter blitvo in krompirjem)
Postrv s prilogo po želji
Filirana postrv
Lignji na različne načine
Glavne brezmesne jedi
6,00 do 10,00 EUR
Rižote, testenine, njoki z različnimi omakami
Domači ajdovi njoki z jurčki v smetanovi omaki
Vegetarijanski krožnik
Šparglji (gratinirani s sirom in pršutom, z jajci, …)
Čemaževi njoki
Polnjen bučni cvet s pire krompirjem, popečeno bučko in bučnim oljem
Solatni krožniki
Priloge
2,00 do 3,50 EUR
Pečen krompir, pire krompir, pražen krompir, domači sirovi in korenčkovi štruklji, blitvine palačinke, riž, ajdovi žganci, pomfri
Solate
2,00 do 3,50 EUR
Zelena, radič, rukola, motovilec, črna redkev, fižol, paradižnik, zelje, regrat, …
Sladice
2,00 do 4,00 EUR
Domače torte (kostanjeva, kostanjevo kakijeva, čokoladna, sadna, skutina z jagodami, …)
Čokoladni mus
Vanilijeva strjenka s sadnim prelivom
Jagode in borovnice s črnim poprom
Janeževi upognjenci
Domači rafaello z jagodami
Palačinke
Sorbet
»Na glavo obrnjena« pehtranova potica
Gostilna Pr' Bizjak
Zgornja Bela 20, 4205 Preddvor
telefon: 04 - 255 56 00, 031 640 930
fax: 04 - 255 56 01
Odprto
po, če, pe, so: 11:00 do 22:00
torek, sreda: zaprto
nedelje: 9:00 do 20:00
Facebook Facebook